Stílusikonok

A Gucci születése...

Avagy az olasz stílus modern kori létrejötte. 1921-ben, Firenzében egy kis bőrműhely indult útjára, ami alaposan felforgatta az olasz divat történetét. Egy fiatal vállalkozó, Guccio Gucci álmát követve, a Gucci márkával kezdetét vette az olasz stílus modern fénykora.

Az olasz stílus hosszú és gazdag története évszázadokra nyúlik vissza, de az igazi virágzása az 1920-as és 1930-as években kezdődött el. Ebben az időszakban számos olasz tervező, mint például Elsa Schiaparelli vagy Salvatore Ferragamo, kiemelkedett a nemzetközi divatszíntéren.

Exkatonából lett divatikon.

Az Armani név hallatán az elegancia és az időtlen olasz stílus jut eszünkbe. Giorgio Armani, a márka zseniális alapítója, 1975-ben hozta létre ezt az ikonikus divatházat. Armani története nem csupán a divatról szól, hanem egy ember szenvedélyéről és kitartásáról.Giorgio Armani 1934-ben született Piacenzában, Olaszországban. Orvosi pályára készült, de végül a divat világában találta meg önmagát.

Pályafutását a La Rinascente áruházban kezdte, majd a Nino Cerruti divatháznál dolgozott. 1975-ben Sergio Galeotti üzlettársával közösen alapította meg saját márkáját, amely azonnali sikert aratott a letisztult vonalak és a finom szabás révén.Armani mindig is híres volt a legjobb minőségű anyagok és a részletekre való figyelem alkalmazásáról. A márka ikonikus logója, a sas, az erőt és a szabadságot jelképezi. Az évek során az Armani nem csupán divatmárkává, hanem életstílussá vált, számos almárkával, mint az Emporio Armani és az Armani Casa.

Kisvárosból nagyvárosba

Domenico Dolce és Stefano Gabbana alapítottak 1985-ben Legnanóban, majd később Milánóba költöztették székhelyüket.

Az úttörő szellem és a kreativitás segített abban, hogy a Dolce & Gabbana hamarosan terjeszkedni kezdjen nemcsak Olaszországban, hanem világszerte is. Az első lépés az volt, hogy megnyitották üzleteiket más olasz városokban, majd a siker további lépéseket tett lehetővé az európai és az ázsiai piacokon is. Hamarosan az Egyesült Államokba és más kontinensekre is eljutottak, ami a márka globális hírnevének és jelenlétének növekedését eredményezte.